Naispurjehtijat – Sailing Ladies ry:n vuosikokous 17.3.2019

Tervehdys!

Pursiseuramme vuosikokous lähestyy.

Tänä vuonna kokous pidetään sunnuntaina 17.3.2019, klo 10 alkaen helppojen yhteyksien päässä Turussa
Laivahostel S/S Borella.

Vuosikokouksen asialistaan kuuluvat sääntömääräiset asiat mm. hallituksen henkilövalinnat:
Tällä kertaa erovuorossa ovat kommodori sekä kaksi hallituksen jäsentä.

Nyt olisi siis hyvä mahdollisuus päästä vaikuttamaan seuran toimintaan, sen suuntaan ja aktiivisuuteen!

Mikäli hallitusjäsenyys kiinnostaa, ei siitä tarvitse sinänsä kenellekään etukäteen ilmoittaa, kunhan kokouksessa asettuu ehdolle. Ehdolle voi toki asettua vaikkei paikalle pääsisikään, tällöin kannattaa kuitenkin huolehtia, että joku tuon ehdokkaaksi asettumisen tilaisuudessa esittää.

Äänestämään ei sääntöjemme mukaan vielä pysty muuta kuin tulemalla itse paikalle. Ilmoittautuminen tapahtuu Hobbydeedissä.

Kokousmateriaalit laitamme esille seuran nettisivuille kaksi viikkoa ennen kokousta.

Pursiseuramme on hyvässä kuosissa, meillä on paljon aktiivisia, iloisia jäseniä, jotka oma-aloitteisesti toimivat seuran ja jäsenistön hyväksi. Taloutemme on kunnossa ja toimintaedellytykset hyvät. Hallitustyö on näin ollen hyvinkin mielekästä, suosittelen!

Nähdään vuosikokouksessa,

Pia Siukosaari
kommodori
Naispurjehtijat – Sailing Ladies ry.

Kohta mennään!

Kahden vuoden valmistelut on saatu päätökseen.

ARC2018 (Atlantic Rally for Cruisers) starttaa sunnuntaina 25.11. täältä Las Palmasista kohti Karibian St. Luciaa. Maileja reissulle kertyy 2 700. Veneemme on purjehdittu tänne etelään useamman innostuneen naisiston voimin. Oman tiimimme lisäksi s/y Carissa Ocean Ladyn vauhdista on päässyt nauttimaan lähes 80 naista ja – myös muutama mies.
Viime päivät ovat olleet hikisiä ja työntäyteisiä lähtöä valmistellessa. Fiilikset ovat jannittyneet ja odottavat; mentäis jo!

Koti-Suomeen palaan juuri ennen joulua.
Minun ja Tina Hellstenin poissa ollessa Napsin hallitus on täysin toimintakykyinen.
Kommodorina toimii varakommodori Anne Kolehmainen.

Kunnes jälleen tapaamme!
Pia

Olipas kesä!

kommodori-pia-siukosaari-pieni

Lapsuuden muistoissa kesät oli juuri tällaisia, loppumaton sarja aurinkopäiviä.
Kaikki varmasti saivat nauttia helteestä, sijoittui loma sitten mihin aikaan kesää tahansa.

Olosuhteet olivat samalla otolliset sinileväkasvustolle ja Suomenlahdella koettiinkin vuosikymmenen voimakkaimmat sinileväkukinnat. Pintalevälautat kattoivat pahimmillaan lähes koko Suomenlahden. Myös Saaristomeren ja Ahvenanmeren eteläosissa esiintyi runsaasti sinilevää pintalauttoina. Ahvenanmerta ylittäessä levää riitti koko matkan Ruotsista Suomeen asti

Jos tästä leväsurkeudesta jotain hyvää haluaa löytää, niin ehkä sen, että Itämeren tila nousi jälleen otsikoihin ja sekä yksityisiin että julkisiin keskusteluihin. Jokainen meistä voi omalla toiminnallaan vähentää Itämeren kuormitusta. Suurimman vaikutuksen saa aikaiseksi muuttamalla elintapojaan kautta linjan luontoa vähemmän rasittavaksi. Lisäksi jokainen konkreettinen teko meren äärellä auttaa. Tiskataan maissa tai kannetaan tiskivedet maihin, kerätään saarenrannoille ajautuneet roskat ja vaihdetaan pesuaineet luontoystävällisiksi. Ehkä pieniä tekoja, mutta pienestä muutos alkaa.

Onnistuminen ei koskaan ole suuri askel, joka otetaan tulevaisuudessa. Se on pieni asken, joka otetaan nyt. (Jonatan Martensson)

Nyt onkin sitten erinomainen hetki alkaa valmistautua ensi kesän purjehduksiin; herkulliset suppilovahverot odottavat metsissä poimijaansa ja kuivaajaansa.

Oikein mukavaa syksyä – tavataan syysseminaarissa lokakuussa!

Pia Siukosaari
Kommodori
Naispurjehtiajat ry – Sailing Ladies

Uusi hallitus aloittanut tarmokkaasti

Naispurjehtijoiden sääntömääräisessä vuosikokouksessa aurinkoisessa Kasnäsissa 18.3.2018 hallitus uudistui seuraavasti;
Varakommodori Maarit Kangas oli halukas jättämään tehtävänsä seuraavalle, ja uudeksi varakommodoriksi valittiin hallituksen jäsen Anne Kolehmainen. Myös Bettina Sågbom-Ek halusi tässä vaiheessa luopua hallitustyöskentelystä.

Lämmin kiitos Maarit ja Bettina tarmokkaasta panoksestanne seuramme hyväksi!
Teidän kanssanne on ollut ilo työskennellä 🙂

Äänestyksellä hallitukseen valittiin
Kirsi Suvilehto (Helsinki), Tina Hellsten (Hanko), Hanna Kutschke (Tampere) ja Mirkka Turtiainen (Helsinki).
Varakommodorina aloittaa siis Anne Kolehmainen (Helsinki), ja kommodorina jatkaa allekirjoittanut (Espoo).
Hallituksen ensimmäiseksi varajäseneksi valittiin Tuuli Kassila (Lohja) ja toiseksi varajäseneksi Susanna Viljanen (Espoo).

Hallituksen vaihto- ja järjestäytymiskokouksessa 8.4.2018 työryhmä- ja aluevastuita jaettiin seuraavasti:
Anne Kolehmainen – koulututustyöryhmä
Tina Hellsten – jäsenpurjehdustyöryhmä
Mirkka Turtiainen – ympäristö- ja tapahtumatyöryhmä, aluetyöryhmistä Helsinki
Hanna Kutschke – viestintätyöryhmä, sekä aluetyöryhmistä Turku ja Tampere
Pia Siukosaari – kilpapurjehdus- ja kansainvälistymistyöryhmä sekä juhlatoimikunta

Viestintä on selvästi alue, johon meidän tulee jatkossa panostaa enemmän. Jos tunnet paloa aiheeseen ja olisit halukas ideoimaan, kirjoittamaan, toimittamaan, haastattelemaan ja tuottamaan juttuja esim. nettisivuillemme, niin ole mieluusti yhteydessä Hannaan, kutschkeha@gmail.com. Ei pidetä rimaa liian korkealla. Mukavaa olisi, että juttuja syntyisi runsaasti ja rikkaasti; vaikka jokaisesta jäsenpurjehduksesta, jäsenien omista veneistä, iloisista tapahtumista tai opettavaisista töppäilyistä. Ihan omalla persoonallisella kielellä ja tyylillä.
Kansainvälistymistyöryhmämme kaipaa myös täydennystä. Mikäli aihe kiinnostaa, ota yhteyttä pia.siukosaari@naispurjehtijat.fi Selvitellään yhdessä jäsenten tahtotilaa ja ideoidaan eteenpäin.

Raija Alapeterin luopuessa seuramme koulutuspäällikön tehtävästä on hallitus valinnut uudeksi koulutuspäälliköksi Maarit Suomen Turusta.
Maarit on mm. PORYn opettaja, SPV:n veneilykouluttaja sekä venekatsastaja.
Napsin koulutustyöryhmässä Maarit on toiminut vuodesta 2013. Maarit on kokenut purjehtija ja hän on kouluttautunut purjehduksen alalla laajasti. Viimeisimpänä suorituksena RYA:n Coastal Skipper/Yachtmaster tutkinto.
Suurkiitos Raija kaikesta tähänastisesta, ja tervetuloa remmiin Maarit!

Tällä hetkellä yleisesti puhuttaa GDPR (General Data Protection Regulation) eli uusi EU:n laajuinen tietosuoja-asetus. Tämä tulee vaikuttamaan myös Napsin toimintaan ja meidän tulee hioa prosessimme asetuksen vaatimalle tasolle. Ainoastaan toiminnan kannalta tarkoituksenmukaisia jäsentietoja saa säilyttää ja niitä tulee suojella huolellisesti, jotta ne eivät joudu vääriin käsiin. Tietojen tallentamiseen tulee olla jäsenen lupa, vanhat ja väärät tiedot tulee korjata, ja jäsenen erottua tiedot tulee hävittää. Suurta muutostahan tässä ei aiempaan ole, mutta prosesseja hioessamme tulemme todennäköisesti vielä kysymään lupaanne tietojen tallentamiseen mm. Hobbydeedissä. Koitetaan saada asiat yhdessä jouhevasti ja asianmukaisesti hoidettua.

Seuraava hallituksen kokous on 7.5.18 – keskitymme silloin viestintään ja suunnittelemme jo vähän syysseminaaria, joka pidetään 26.-28.10.2018.
Mikäli haluat nostaa esiin aiheita tai ideoita, ole reippaasti yhteydessä!

Mukavaa veneenrapsutuskevättä!

Pia Siukosaari
Kommodori
Naispurjehtijat – Sailing Ladies ry

Kiitos luottamuksesta rakkaat napsilaiset!

Innostuneena ja iloisena vastaanotin kommodorin luottamustehtävän maaliskuussa.

Seuramme on niin erityisen upea energian- ja elämyksienlähde, että haluan olla mukana sitä kehittämässä.

Naps on tuonut elämääni ja purjehdukseeni paljon lisää. Aloitin harrastuksen perinteisesti optimistijollalla sekä matkapurjehtimalla perheeni kanssa. Nuoruusvuosina tutustuin myös hiukan kilpapurjehdukseen, niin kilpailijana kuin järjestäjänäkin. Nykyisin purjehdin mieheni kanssa S&S:n vuoden 1961 mallisella puisella joolilla.

Optari-ura alkoi 1970

Optari-ura alkoi 1970

pia-siukosaari

Pia ruorissa

Circe III

Circe III

Naispurjehtijoiden jäsen olen ollut vuodesta 2012. Napsin myötä olen rohkaistunut itsenäistymään purjehtijana ja saanut paljon uusia mahdollisuuksia lajin harrastamiseen. Jäsenistöstä olen löytänyt runsaasti uusia ystäviä. Verkottuminen saman henkisten kanssa on mahdollistanut myös monia hienoja seikkailuja. Ja lisää on tulossa.

Ensimmäinen seurani oli Westend Sailors. Nykyinen satamaseurani on NJK, ja lisäksi kuulun Espoon Kippareihin. Toimin myös SPV:n viestintätyöryhmässä. Uskon, että näistä viiteryhmistäni on hyötyä myös Napsille. Siviiliammatiltani olen mainostoimiston asiakkuusjohtaja. Jalat maassa ja joskus mantereellakin pitää kaksi tytärtä ja aviomies.

Ehdolle asettumista pohdin usean kuukauden ajan. Rima on asetettu korkealle. Aikaisemmat hallitukset ja kommodorit ovat tehneet upeaa työtä; jäsenet ovat tyytyväisiä, jäsenmäärä on edelleen vauhdikkaassa kasvussa ja seuramme valittiin viime vuonna SPV:n vuoden seuraksi. Myös vuoden kouluttaja löytyi seurastamme.

Kasvuvauhtimme asettaa haastetta innostuksen säilyttämiselle ja toiminnan laadun ja laajuuden ylläpitämiselle. Haluamme jatkossakin täyttää valtakunnalisen seuran jäsenten toiveet.

Porukkamme energia syntyy innostuksesta purjehdukseen. Meitä yhdistää intohimo hienoon lajiin. Tätä energiaa ja yhteisöllisyyttä voimme edistää aktiivisen keskenäisen viestinnän avulla. Meillä on ainutlaatuinen Naps-kulttuuri. Pidetään sitä yllä ja jutellaan toisillemme!

Monipuolinen seuratoiminta on ollut usean tarmokkaan ihmisen työpanoksen tulosta. Toisinaan tuo taakka on saattanut tuntua jostakusta liiankin rankalta. Haluan uskoa, että meitä on niin monta asiastamme innostunutta ja että voimme tuota taakkaa vieläkin enemmän jakaa.

”Kukaan ei voi tehdä kaikkea, mutta jokainen voi tehdä jotakin.
Ja jos jokainen tekee jotakin, tulee kaikki tehdyksi”

Aktiivisesti osallistumalla saamme itsekin seurastamme parhaan ilon ja hyödyn. Tulkaa mukaan toimintaan, tutustutaan toisiimme ja luodaan elämyksiä yhdessä!

Pia Siukosaari
kommodori
pia.siukosaari@naispurjehtijat.fi
p. 040 5104505

Save

Save

Save

Save