Naispurjehtijoiden uutiskirje 27.3.2020

Naispurjehtijoiden toiminta on pitkälti työryhmävetoista. Yhdistyksen kaikille tarkoitettuja, suuria tapahtumia ovat kevät- ja syysseminaarit.
Koska emme päässeet tapaamaan kevätseminaarissa lähettävät työryhmät terveisensä teille näin kirjeen muodossa.

Uskomme siihen, että koronatilanteen rauhoituttua pääsemme viettämään taas purjehduselämää. Siihen saakka Naispurjehtijat tiedottavat sähköisesti näin uutiskirjeen muodossa, Facebookissa ja www-sivuilla.

Naispurjehtijat keskusteluryhmä
Naispurjehtijat facebook sivu
www.naispurjehtijat.fi

 

Työryhmät toivottavat kaikille napsilaisille aurinkoista ja liikunnallista kevättä!

 

VIESTINTÄTYÖRYHMÄ

Vetäjänä Mirkka Sandberg

Naispurjehtijoiden www-sivut uudistuvat ennen kesää. Työryhmä on myös tehnyt viestintäohjeen eri kanavilla tapahtuvaa viestintää varten. Ohjeistus löytyy täältä: Viestintäohje

 

KILPAILUTYÖRYHMÄ

Vetäjänä Anna-Mari Laitila

Kilpailutyöryhmä suunnittelee jo kovasti kesän purjehduskisoja. Naps on edelleen vahvasti mukana Helsinki-Tallinna Racen toiminnassa. Kisan järjestäminen edistyy vahvasti ja mukaan voi tulla, jos erilaiset tehtävät kiinnostavat. Tehtäviä riittää etukäteisvalmisteluista itse kisaviikonloppuun. Mukana on jo nyt mainio määrä napsilaisia. Erityisen hienoa olisi saada jälleen mukaan lisää naisistoja itse kisaan. Siihen tarvitset tietysti veneen, innostuneen naisiston sekä uskallusta lähteä mukaan. Tallinnassa odottaa hyvät bileet muiden satojen purjehtijoiden kanssa. HTR järjestetään tänä vuonna 14.-16.8.

Erityisesti alkukesän kilpailut odottavat nyt, miten koronaepidemia vaikuttaa kisojen järjestämiseen. Napsin kilpailutoiminnan puolesta olemme yhteydessä eri seuroihin, kun tilanne selviää. Suunnitteilla on erilaisia kisoja, joihin voimme markkinoida yhteistyötämme. Yhteistyön rakentaminen starttaa heti, kun aika koittaa. Voit ottaa yhteyttä jo nyt, jos kisojen järjestäminen kiinnostaa.

Kilpailutoiminnan puolesta keräämme kisaavista napsilaista tänä vuonna innokkaita tutoreita. Ajatuksena on, että kilpailemisesta kiinnostuneet napsilaiset voivat kutsua tuutorin kisaan mukaan kertomaan, mitä kisatessa tapahtuu ja miten se etenee. Kyseessä ei ole kuitenkaan valmentaminen vaan kannustaminen lähteä kisaradalle kokeilemaan. Kilpaileminen on loistava tapa oppia purjehtimista muutenkin. Monet seurat järjestävät arki-iltakilpailuja, joihin uskaltaa osallistua matalallakin kynnyksellä.

Muuten erilaisista kilpailemiseen liittyvistä koulutuksista ja mahdollisuuksista tiedotetaan pääasiassa Facebookissa. Ja muistattehan, että Napsissa on jäseniä, jotka jo nyt ovat järjestämässä erilaisia kilpailuja tulevana kesänä. Heistä varmastikin jokainen ottaa mielellään apua järjestelyissä.

Jos innostuit tuutoroinnista tai muista kilpailemiseen liittyvistä asioista, ota yhteyttä Anna-Mariin.

 

KOULUTUSTYÖRYHMÄ

Vetäjänä Maari Suomi

Naispurjehtijoiden nettisivut uudistuvat kesään mennessä myös koulutuksen osalta, www.naispurjehtijat.fi/koulutus . Sieltä löytyy jatkossa mm. koulutuspolku ja eri kurssijärjestelmien kurssien esittelyjä.

Keväälle ja alkukesään on ollut suunnitteilla useita käytännön harjoituksia. Koronaepidemian takia tässä vaiheessa on mahdotonta ennustaa niiden toteutumista. Kannattaa seurata Hobbydeedia.

Tässä muutama vinkki itsenäiseen etäopiskeluun:

 

JÄSENPURJEHDUSTYÖRYHMÄ

Vetäjänä Riikka Asplund

Jäsenpurjehdustyöryhmä järjestää nimensä mukaisesti jäsenpurjehduksia sekä kotimaassa että ulkomailla. Ulkomaan jäsenpurjehdukset ovat tältä keväältä valitettavasti peruttu. Kotimaan jäsenpurjehdusten osalta seuraamme vielä tilannetta.

 

TAPAHTUMATYÖRYHMÄ

Vetäjä Leena Leikas

Tapahtumatyöryhmä järjestää napsilaisille tilaisuuksia tavata, iloita ja oppia yhdessä.
Toistaiseksi tapahtumat ovat peruttu tältä keväältä, mutta työryhmä palaa asiaan heti kun tapaamisia voi taas alkaa järjestää.

Suunnitelmissa on syksylle monia tapahtumia: Kuukausitapaamiset ja -saunat Helsingissä, saunaretki Tampereella ja vierailu venepoliisin tai merivartioston toimipisteeseen Helsingissä. Pohdinnassa on myös Pentalan saaristomuseoretki ja monia muita kivoja ja mielenkiintoisia tapahtumia. Keväältä peruutetut dieselkurssi ja kaksi sähkökurssia järjestetään syksyllä, samoin WWF-öljyntorjuntakoulutus. Tarkoituksena on myös järjestää Pysytään pinnalla -koulutus Helsingissä ja Turussa ja Meriturvan pelastautumiskoulutus loppuvuodesta.

 

YMPÄRISTÖTYÖRYHMÄ

Vetäjänä kommodori Anne Kolehmainen

Työryhmä on tällä hetkellä aloittamassa toimintaansa. Ryhmä ottaa mielellään uusia ideoita vastaan. Työryhmälle etsitään myös toista vetäjää Annen tilalle.

 

Kunnes jälleen livenä tapaamme. Kuva jäsenpurjehdukselta Gullkronasta viime kesältä.

 

0 kommenttia

Kommentit on kivoja. Jätä omasi.

Heräsikö ajatuksia tai kysymyksiä?
Kerro muillekin!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *