Hyvät Naispurjehtijat!

Purjehduskauden 2015 virallinen avaus tapahtui Solvallassa kevätseminaarin ja vuosi-kokouksen merkeissä. Viikonvaihteen monipuoliseen ohjelmaan osallistui viitisenkymmentä naispurjehtijaa eri puolilta Suomea. Ohjelma tiivistyi vuosikokoukseen, jossa valittiin naispurjehtijoille uusi hallitus ja uusi kommodori. Kiitän siitä luottamuksesta, joka minulle kokouksessa annettiin.

Meidän tämän vuoden teema on koulutus. Purjehdus on harrastustoimintaa, jossa tarvitsemme vahvaa osaamista ja monipuolisia taitoja usealta eri alueelta. Uskon, että meillä kaikilla on vielä opittavaa, kerrattavaa ja harjoiteltavaa. Koulutus – teemavuonna haluamme tarjota purjehdus-taitoja tukevaa ohjelmaa.

Naispurjehtijoiden toimintaympäristö muodostuu aktiivisista työryhmistä.  Työryhmätyöskentely tarjoaa jäsenillemme mahdollisuuden astua syvemmälle purjehduksen kiehtovaan maailmaan, tavata uusia purjehduksen ystäviä sekä vaikuttaa toiminnan kehittämiseen. Työryhmätyöskentely on paitsi mielenkiintoista ja houkuttavaa myös paljon antavaa.

Aluetoiminta on päässyt mukavasti alkuun eri puolilla Suomea. Aluetoiminta on parhaimmillaan jäsenistön tapaamisia, tutustumisia, oppimista sekä yhteisiä purjehduksia oman alueen lähtökohdista käsin. Aluetoiminta on mielekästä ja kannustavaa, tähän kannattaa tarttua osana naispurjehtijoiden valtakunnallista toimintaa.

Yhdistyksemme kasvu on vakaa. Meillä on tällä hetkellä yli kolmesataa jäsentä laajalla alueella koko Suomessa, niin meren rannoilla kuin sisävesillä.  Yhteisenä tekijänä on halu päästä vesille, tutustua muihin purjehtiviin naisiin sekä saada lisää purjehduskokemusta ja – varmuutta. Sitä varten yhdistys on olemassa. Tule rohkeasti mukaan. Seikkailu on alkanut!

Kommodorina lähden luottavaisesti matkaan. Naispurjehtijat ry:n toiminta on vakaalla pohjalla. Työ on tehty, tulokset näkyvät. Kiitokset haluan lausua kaikille vuosien varrella toimineille kommodoreille, hallituksille, työryhmille, toimihenkilöille sekä jokaiselle jäsenelle. Ilman teitä emme olisi olemassa.

Tule mukaan purjehduksen kiehtovaan maailmaan!

Aurinkoista pääsiäistä toivottaen,

Reija Kaira
Kommodori

Vieritä ylös