Kevätseminaari ja vuosikokous Nuuksion Solvallassa 20.-22.3.2015

Suurin osa iloisesta naisjoukosta saapui Nuuksion upeisiin maisemiin jo perjantaina.

Virallinen ohjelma alkoi päivällisen jälkeen, jolloin monet meret kokenut purjehtija Sipoon lahja naispurjehdukselle, Kristina Lindqvist, kertoi pitkästä purjehdusurastaan ja mielenkiintoisista seikkailuistaan sekä mm. Patricia of Finland, L’Oreal, Audi TT ja Suunto –projekteistaan. Kristiina on selvästikin ollut naispurjehtija jo ennen Naispurjehtijoita.

Helsinkiläinen Rea Maxwell tutustutti meidät toiseen kotikaupunkiinsa Malagaan ja kertoi purjehduskoulukokemuksistaan siellä. Kuulemamme perusteella vaikuttaa siltä, että purjehduskoulutus kannattaa hankkia Suomessa. Kouluttajia on omassa porukassammekin jo aika liuta!

Esitysten jälkeen pääsimme kokeilemaan jousiammuntaa ja alppi curlingia Solvalla Arenalla.

Kevätseminaari Solvallassa 2015
Kevätseminaari Solvallassa 2015

Mukavia lajeja kumpainenkin, kun säkälläkin voi onnistua!

Loppuilta vietettiin saunoen, kuulumisia vaihtaen ja uusiin kavereihin tutustuen.

Lauantain aamiaisen jälkeen forssalainen Raija Alapeteri palautti mieliimme karttanavigoinnin tärkeyden. Voisikin sanoa, että plotterin käyttö on luvallista vasta, kun osaa karttanavigoinnin.

Merikorttien merkkien selitykset löytyy muuten helposti täältä: http://portal.liikennevirasto.fi/sivu/www/f/liikenneverkko/merikartat

Napsin uudet espoolaiset katsastajat Paula Rissanen ja Pia Siukosaari valaisivat katsastuksen merkitystä turvallisuuskonsultointina sekä nostivat huomioita uusimmista muutoksista vaatimuksissa. Katsastusvideolla esiteltiin itse katsastustapahtumat – ensi kerralla saamme toivottavasti mukaan myös äänen. (Seurallamme on jo kuusi tutkinnon suorittanutta katsastajaa.)

SPV-asiantuntijamme, lauttasaarelainen Mirja Rosenberg perehdytti porukkaamme veneilykoulutuksen polkuihin ja kannusti kouluttautumaan. Sopiva polku löytyy varmasti jokaiselle.

Solmuperehdytystä meille toi Hyvinkään Helena Kallasoja.

Loviisa-vahvistuksemme Sara Rosenstedt kertoi s/y Aniaran mielenkiintoisesta matkasta Itä-Suomesta Invernessiin. Brittein saarten henkeä salpaavat maisemat saivat monet muutkin haaveilemaan keulan suuntaamisesta lounaaseen. Kaikenlaisia kompia sinne on kyllä matkalle piilotettu; tuhansittain hummeripyydyksiä tai laskuvesi, jonka ansiosta painavat ruokakassit joudutaan kiipeämään limaisia, leväisiä tikkaita pitkin veneeseen.

.

Lounaan jälkeen navigoimme Nuuksion ihanissa metsissä vastaillen rasteilla pieniin, mutta kinkkisiin kysymyksiin. Nyt tiedetään sekin, että siilillä on noin 6000 piikkiä ja Nuuksion pitkäjärvi on 6,7 km pitkä. Nokikahvi ei osoittautunut niin nokiseksi kuin olimme toivoneet, mutta maistui kuitenkin mukavalta patikoinnin päälle.

Varakommodori Mirja Rosenberg kertoi syksyllä toteuttamamme jäsenkyselyn tuloksia. Oli mukava kuulla, että jäsenemme ovat valtaosin tyytyväisiä toimintaan ja kehityksemme on jäsenten toiveiden mukaista.

Punaiset housunsa viime talvena ansainnut pääkaupungin Taina Roisko hauskutti meidät Atlantin yli Las Palmasista Saint Lucian Rodney Bayhin (Atlantic Rally for Cruisers – ARC). Kuinka haaroihin lentävät kalat ja haisevat kaverit voikaan saada kuulostamaan hauskalta!

Moni meistä muistakin varmaan unelmoi tuosta upeasta kokemuksesta ja zen-tilan saavuttamisesta. Tai siitä autuaasta tilasta, kun on jälleen kotona ja pääsee omaan vessaan.

Gangnam style
Gangnam style

Päivällisen jälkeen vapauduimme saunaan ja illanviettoon. Iltaa vauhdittivat korealaiset tanssitytöt, jotka innostivat koko 50-päisen porukan hyppimään gangnam stylen tahtiin.
Siinä olisi ollut rugby-joukkueilla katsomista, jos olisivat ymmärtäneet tulla kurkkimaan.

Sunnuntain sääntömääräinen vuosikokous sujui iloisessa ja tarmokkaassa hengessä 43 jäsenen voimin.. Menneet ja tulevat käytiin läpi rakentavan keskustelun kannustamana.

Vuosikokous 2015
Vuosikokous 2015

Hallituksesta oli erovuorossa viisi jäsentä. Ainoastaan varakommodori Mirja Rosenbergin pesti jatkuu vielä seuraavan vuoden.

Kommodorimme Paula Rissanen ei halunnut viiden hallituskauden jälkeen asettua enää ehdolle henkilökohtaisista syistä ja ehdotti seuraajakseen hallituksen jäsentä Reija Kairaa.

Reija valittiin yksimielisellä kannatuksella seuraavaksi kommodoriksi. Kops. Kops kops kops.

Hallitukseen ehdolle nousi kuusi jäsentä; Johanna Kölli, Maarit Kangas, Sara Rosenstedt, Susanna Viljanen, Maija-Kaisa Kuoppala ja Maarit Suomi.

Tiukan äänestyksen jälkeen valituiksi tulivat: Johanna Kölli (Lahti), Maarit Kangas (Turku), Maarit Suomi (Turku) ja Maija-Kaisa Kuoppala (Oulu).

Kops. Kops kops kops. Uusi hallitus on valittu.

Lämmin kiitos työnsä päättäville hallituksen jäsenille! Lämmin kiitos kommodori-Paulalle!

Naispurjehtijat ry:n kahdeksannen toimintavuoden alkaessa seurassamme on 304 jäsentä. Päättyneen vuoden aikana saimme yli sata uutta innokasta purjehtijaa joukkoomme. Facebookissa toimintaamme seuraa 723 henkilöä. Naispurjehdus on pop!

 

1 ajatus aiheesta “Kevätseminaari ja vuosikokous Nuuksion Solvallassa 20.-22.3.2015”

  1. Onnea Reijalle ja uudelle hallitukselle! Ja kiitos kaikille mukavasta viikonlopusta Solvallassa. Oli taas niin virkistävää! 🙂

Kommentointi on suljettu.

Vieritä ylös