Kipparimentorointi

Naispurjehtijat tukee itsenäisen kipparoinnin aloittamista tarjoamalla halukkaille jäsenille mahdollisuuden osallistua kipparimentorointiohjelmaan. Kokeneet kipparit auttavat ja tukevat aloittelevia kippareita päällikkyyden polulla.  

Mikä kipparimentorointi?

Kipparimentorointi on Napsin tarjoama tukipalvelu aloitteleville ja harjoitteleville kippareille. Mentorointi tarjoaa vahvistusta ja tukea kipparina toimimiseen sekä apuja käytännön asioiden oppimiseen veneen päällikkönä toimimisessa. Tarjoamme aloitteleville kippareille osaavan ja kokeneen mentorikipparin mukaan jäsenpurjehduksille perämieheksi. Aloitteleva kippari saa näin vahvistusta toimintaan vesillä ja satamissa ja pääsee samalla harjoittelemaan veneen päällikkönä toimimista ja kipparin vastuita käytännössä osaavan kipparin tuella.

Haluatko itsellesi kipparimentorin?

Jäsenpurjehdustyöryhmä välittää kipparimentoreita. Voit olla yhteydessä jäsenpurjehdustyöryhmän vetäjään ja kertoa hänelle halustasi olla mukana mentoriohjelmassa. Työryhmä auttaa sinua löytämään sopivan mentorikipparin ja avustaa teille sopivan jäsenpurjehduksen järjestämisessä.

Kurkkaa myös tulevan kauden suunnitteilla olevat jäsenpurjehdukset. Niistä saattaa löytyä sinulle sopiva reissu.

Mentoroitavalta kipparilta, kuten muiltakin NaPS:n kippareilta, vaaditaan kansainvälinen huviveneenkuljettajankirja sekä hänen tulee olla ollut jollain NaPS:n jäsenpurjehduksella perämiehenä, jotta jäsenpurjehduksien järjestäminen tulee tutuksi.

Haluatko toimia kipparimentorina?

Kipparimentorointi on antoisaa ja mukavaa puuhaa, ja sillä mahdollistetaan uusien naiskippareiden syntymistä. Jos haluat tukea aloittelevia kippareita sekä rohkaista ja vahvistaa heidän osaamistaan ja luottamustaan omiin taitoihinsa, on kipparimentorina toimiminen sinulle soveltuvaa.

Kipparimentori on aina kokenut ja osaava venepäällikkö, jolla on tarvittavat koulutukset sekä kansainvälinen huviveneenkuljettajankirja ja tarpeeksi käytännön kokemusta veneilystä. Mentorin tulee olla ollut aikaisemmin mukana Napsin jäsenpurjehduksilla kipparina.

Mikäli olet kiinnostunut toimimaan mentorikipparina, ota yhteyttä jäsenpurjehdustyöryhmän vetäjään. Etsitään sinulle yhdessä sopiva mentoroitava kipparinalku ja jäsenpurjehdustapahtuma.

Kustannukset

Mentoroitava kippari maksaa Napsin määrittämän perämiehen osuuden jäsenpurjehduksen hinnasta. Se on tällä hetkellä 50 % jäsenpurjehduksen hinnasta.

Mentorikipparille jäsenpurjehduskustannusta ei tule.

Kukin maksaa kuitenkin omat matkansa veneelle ja sieltä pois sekä sovitun osuuden venekassasta.

 

Kipparimentorointi

Lataa itsellesi lisämateriaalia kipparimentoroinnista.

Mentorointi pähkinänkuoressa

Heräsikö kiinnostus? Haluaisitko mentorikipparin?

Jos haluat kokeilla kipparointia ja toivot siihen tukea ja apua, ota yhteys jäsenpurjehdustyöryhmän vetäjään.

Mistä löydän kipparimentorin?

Jäsenpurjehdustyöryhmä auttaa löytämään sinulle sopivan kipparimentorin. Mentori toimii jäsenpurjehduksella perämiehen roolissa.

Mille reissulle voin lähteä mentoroitavaksi?

Sovi jäsenpurjehdustyöryhmän kanssa sinulle ja mentorille sopivasta jäsenpurjehduksen ajankohdasta. Jäsenpurjehdus voi olla vaikka viikonlopun tai viikon mittainen reissu. Juuri sinulle sopiva.

Purjehduksen järjestäminen

Hoidat jäsenpurjehduksen järjestämiseen liittyviä tehtäviä mentorin ja jäsenpurjehdustyöryhmän avustuksella.

Purjehduksella mentoroitavana kipparina

Jäsenpurjehduksella toimit vastuullisena veneen päällikkönä ja hoidat tehtävää itsenäisesti osaamisesi mukaan. Tarpeen tullen tukenasi ja apunasi on kokenut kipparimentori, joka auttaa sinua kaikissa haasteissa ja kysymyksissä.​

Riskitöntä purjehdusta NaPS:n tuella

Naps tarjoaa veneen omavastuun poistamiseksi vakuusrahaston käyttöön mentoroiduille purjehduksille. Onnettomuuden sattuessa veneen omavastuun hoitaa NaPS.

Kiinnostaako mentorointi? Kysy lisää jäsenpurjehdustyöryhmästä!

Riikka Orenius, rorenius@gmail.com

Vieritä ylös