Naispurjehtijat - Jäsensivut

Naispurjehtijoiden jäsensivustolta löydät tarkempia tietoja seuran toiminnasta. Jäsenille tarkoitetut sivut löydät Jäsenille-valikosta.

Olipas kesä!

Lapsuuden muistoissa kesät oli juuri tällaisia, loppumaton sarja aurinkopäiviä.

Kaikki varmasti saivat nauttia helteestä, sijoittui loma sitten mihin aikaan kesää tahansa.

Olosuhteet olivat samalla otolliset sinileväkasvustolle ja Suomenlahdella koettiinkin vuosikymmenen voimakkaimmat sinileväkukinnat. Pintalevälautat kattoivat pahimmillaan lähes koko Suomenlahden. Myös Saaristomeren ja Ahvenanmeren eteläosissa esiintyi runsaasti sinilevää pintalauttoina. Ahvenanmerta ylittäessä levää riitti koko matkan Ruotsista Suomeen asti.

Jos tästä leväsurkeudesta jotain hyvää haluaa löytää, niin ehkä sen, että Itämeren tila nousi jälleen otsikoihin ja sekä yksityisiin että julkisiin keskusteluihin. Jokainen meistä voi omalla toiminnallaan vähentää Itämeren kuormitusta. Suurimman vaikutuksen saa aikaiseksi muuttamalla elintapojaan kautta linjan luontoa vähemmän rasittavaksi. Lisäksi jokainen konkreettinen teko meren äärellä auttaa. Tiskataan maissa tai kannetaan tiskivedet maihin, kerätään saarenrannoille ajautuneet roskat ja vaihdetaan pesuaineet luontoystävällisiksi. Ehkä pieniä tekoja, mutta pienestä muutos alkaa.

Onnistuminen ei koskaan ole suuri askel, joka otetaan tulevaisuudessa. Se on pieni asken, joka otetaan nyt. (Jonatan Martensson)

Nyt onkin sitten erinomainen hetki alkaa valmistautua ensi kesän purjehduksiin; herkulliset suppilovahverot odottavat metsissä poimijaansa ja kuivaajaansa.

Oikein mukavaa syksyä – tavataan syysseminaarissa lokakuussa!

Pia Siukosaari
Kommodori
Naispurjehtiajat ry – Sailing Ladies

Lue lisää kommodorin kirjeitä »

Ajankohtaista

Vuoden kouluttaja 2016 ja vuoden seura 2016

Kuopiossa, Kallaveden rannalla, vietetään Suomen Purjehdus ja Veneily ry:n kauden päätösgaalaa 19.11.2016. Sali on juhlava, pitkät pöydät, valkoiset pöytäliinat, vieraat juhlapuvuissaan. Orkesteri viihdyttää taustalla. Vuosi 2016 huipentuu ansioituneiden toimijoiden ja vuoden 2016 seurojen palkitsemiseen. Tilaisuus oli pursiseurallemme, Naispurjehtijat – Sailing Ladies, merkittävä. Saimme kaksi arvokasta kunniamainintaa. Näistä ensimmäinen kunniamaininta ”Vuoden kouluttaja” ojennettiin koulutuspäällikkö Raija Alapeterille. […]

Napsin jäsen- ja venerekisteri uusiutuu

Naispurjehtijoiden jäsen- ja venerekisteri uusiutuu. Uusi rekisteri, Suuli, otetaan käyttöön marraskuun 9. päivästä alkaen. Päivitä jäsentietosi pian, jotta ne siirtyvät oikein uuteen rekisteriin!

Syysseminaari Porvoon Emäsalossa 14.-15.11.

Tervetuloa Naispurjehtijoiden syysseminaariin Emäsalon Seikkailulaaksoon 14. -15.11.2015
Viikonlopun ohjelma koostuu lyhyistä workshopeista, mielenkiintoisista luennoista ja rennosta yhdessäolosta.

Hopsuilua

Naispurjehtija Helena Kallasoja hankki veneensä muutaman viikon purjehduskokemuksen jälkeen. Folkkari Hopsu on nyt remontin tarpeessa ja Helena kertoo kokemuksistaan puuveneen kunnostamisesta.

Hopsuilua osa 3: Vesillelasku Susisaaressa

/
Se on menoa nyt. Meri lähestyy. Kolisee ja tärisee kuin Linnanmäen vanhassa vuoristoradassa, mutta ”vaunu” on isompi, moniosaisempi ja korkeampi. Laitoja ei ole. Jännittääkin enemmän kuin missään huvipuistolaitteessa milloinkaan.

Hopsuilua osa 2: Epätoivo ja voimautuminen

/
Kevät ehti pitkälle, ennen kuin sain ajettua ensimmäisen kerran Hankoon. Puuveneen omistajien kunniatehtävä on saada veneensä vapuksi veteen ja he, ketkä eivät siihen pysty ovat luusereita. Luuseriuden suuruus on suoraan verrannollinen koivunlehtien kokoon ja väriin vesillelaskun aikaan. Hopsu ja minä emme ole koskaan pärjänneet tuossa kilpailussa.

Blogi – Naispurjehtijoiden tarinoita

Syysseminaari 2018 Hangossa

/
Tervetuloa Naispurjehtijoiden 2018 syysseminaariin Högsandiin Hankoon. Tiedossa mahtava viikonloppu inspiroivassa ympäristössä ja ihanassa naispurjehtijaseurassa. Luvassa mielenkiintoista tietoa purjehduskilpailuista sekä huikeita matkakertomuksia maailman meriltä.

Kesän kuvakisa on ratkennut

/
Napsin kuvakisaa käytiin kesäkuukausina ja kisaan tuli toinen…

Napsin kesäinen kuvakilpailu 2018

/
Osallistu Naispurjehtijoiden kesäiseen kuvakisaan Facebookissa ja voita matka syysseminaariin 2018!

Kevätseminaari ihanan aurinkoisessa Kasnäsissä

/
Naispurjehtijoiden perinteinen kevätseminaari pidettiin tänä…