Kommodorin kirje 4

Hyvät naispurjehtijat,

Roslagen ja Kustavi, upea viikonvaihde, hulppeat purjehduskelit ja 50 ihanaa naista. Näistä lähtökohdista rakentuivat jo  perinteeksi muodostuneet jäsenpurjehdukset viime viikonvaihteessa.  Yhteensä 16 venekuntaa osallistui tapaamisiin. Kiitos, oli hienot tapahtumat, juhlaliput ja kaikki!

Hallitustyöskentely on alkanut ja työryhmät  ovat aloittaneet toimikauden. Kesä on jo pitkällä, paljon on tapahtunut. Haluan tässä lyhyesti referoida tapahtuneita ja kertoa suunnitelmia. Laittakaahan päivämääriä ylös.

Kansainvälistymistyöryhmä
Yhteistyö Ruotsin QSS:n (Quinnliga SegelSällskapet) kanssa on avattu. Olemme esittäneet halukkuutemme edistää naispurjehdusta ja pohjoismaista yhteistyötä heidän kanssaan. QSS:n hallitus oli erityisen ilahtunut yhteydenotostamme: ” Så kul att ni från Naispurjehtijat har hört av er!”

Koulutustarjonta, pätevöityminen purjehdustiedoissa ja -taidoissa sekä turvallinen veneily
HSS:n kanssa suunnittellaan koulutusyhteistyötä. Kursseja on tulossa sekä aloittelijoille että kilpapurjehduksesta kiinnostuneille purjehtijoille elokuussa. Helsingin Merenkävijöiden kanssa jatketaan 606-kursseja tänäkin vuonna kesä- ja elokuussa. SPV:n mukaiset pätevöitymiskurssit veneturvallisuuden sekä veneilijän tietojen ja taitojen kehittämiseksi jatkuvat kesän jälkeen.

Syys- ja kevätseminaarit
Syysseminaari järjestetään tänä vuonna Viking Linella Helsinki-Tukholma 28.-30.10.2016. Pistä päivämäärät allakkaasi. Ilmoitus tulee pian Osallistujiin.
Kevätseminaaripaikka on toistaiseksi avoin.

Aluetoiminta
Aluetoimintaa kannustetaan aktivoitumaan kaikilla alueilla. Rantautumismanöövereja on ollut tarjolla niin pääkaupunkiseudulla kuin Turussa. Porissa on tavattu, mahdollisesti myös muilla alueilla.

Ympäristötyöryhmä
Tuetaan PSS:n toimintaa – Olethan sinäkin jo Pidä Saaristo Siistinä ry:n jäsen? Pääset suoraan jäsensivuiltamme hakemaan PSS:n jäsenyyttä. Pieni panos yhteisen hyvän eteen.

Jäsenpurjehdukset
Jäsenpurjehduksia on tarjolla koko kesän. Voit halutessasi antaa näyttöjä veneilijä- sekä päällikkökurssiin vaadittavasta osaamisesta. Myös purjehdukset Vahinella jatkuvat, tänä vuonna Kreikassa. Tässä vaiheessa kesää purjehdukset alkavat olla täynnä, mutta varasijoilta on ennekin päästy mukaan.

Kilpailutyöryhmä
Kilpatyöryhmä on aloittanut vauhdikkaasti. Suursaari Racessa Naispurjehtijat saivat ansioituneesti ensimmäisen sijan Tokio II:lla yksirunkoisten sarjassa, Pyytinkarikisa on juuri starttaamassa, naiset jälleen mukana Tokio II:lla, napsilaisia mukana myös omilla veneillään, HTR:ssä on mukana useita naisistoja elokuussa. HTR-yhteistyötä kehitetään napsin ja KoPu:n välillä. Viaporin tuoppi on julkaissut kilpailukutsun puuvenekisaan. Turun suunnalla kartoitetaan yhteistyötä seurojen kanssa.

Oma Vene – hanke
Työryhmä on kokoontunut kesäkuun alussa. Hanke pilkottiin pienempiin osa-alueisiin, joista kustakin tehdään tarkempaa kartoitusta. Seuraava kokoontuminen heinäkuussa.

Sääntöuudistustyöryhmä
Työryhmä tarkastelee yhdistyksen toimintamahdollisuuksia nykyisten sääntöjen pohjalta. Tärkeimmät muutostarpeet on kartoitettu ja alustavasti kirjattu. Työ jatkuu kesälomien jälkeen.

Kuvagalleria
Napsin kotisivuille on avattu kuvagalleria. Upeaa! Oletko jo tutustunut? Käy tsekkaamassa ja lataa omat hyvät otokset galleriaan. Kuvagallerian kuvat toimivat samalla erinomaisena kuvapankkina. Tämä on arvokasta Naispurjehtijoista kertovaa materiaalia myöhempäänkin käyttöön.  Voit myös käydä tykkäämässä muiden kuvista. Eniten tykkäyksiä saanut kuva valitaan kuukauden kuvaksi. Käy tutustumassa jäsensivuilla (muista ensin kirjautua sivuille).

Juhlatoimikunta
Huhtikuinen NaPS –tärskyt oli loistava tapahtuma Blue Peterissä. Tunnelma oli huipussaan, orkesteri soitti ihanaa rytmikästä tanssimusiikkia, ruoka oli maukasta ja ennen kaikkea ihanat juhlavieraat nostivat tunnelman kattoon, kaikilla oli hauskaa … ja tuloskin jäi juuri ja juuri plussalle. Ensi vuonna uusiksi! Haaste on heitetty juhlatoimikunnalle!

Uudet jäsenet
Tällä hetkellä seurassa 394 jäsentä, voimme vain kaikki onnitella itseämme.  Kesän jälkeen järjestämme kaikille uusille jäsenille tapaamisen, kaikille, jotka haluavat tulla tapaamaan, juttelemaan pursiseuramme toiminnasta. Tule sinäkin!
Tapaamiset on

  • Helsingissä 21.9.16 klo 18.00 (paikka toistaiseksi vielä avoin)
  • Turussa 28.9.2016 klo 18.00 (paikka toistaiseksi vielä avoin)

Lopuksi haluan vielä muistuttaa, että ilmoitat kaikista jäsenasioihin liittyvistä muutoksista osoitteeseen: jasenasiat@naispurjehtijat.fi

Aurinkoista juhannusta ja turvallista veneilykautta 2016 toivottaen

Reija Kaira
Kommodori
Naispurjehtijat – Sailing Ladies ry

”Naisten väylä vesille”

Vieritä ylös