Meri aukeaa

menoaPursiseuroihin yleensä kuuluvat ihmiset, joilla on vene. Naispurjehtijoiden jäseneksi sen sijaan voivat liittyä veneettömätkin naiset. Palava into purjehdukseen riittää! Meillä on toimintaa sekä jo purjehtiville että vasta harrastusta aloitteleville naisille. Kesällä ja talvella.

Tulevanakin purjehduskautena järjestämme useita mahdollisuuksia jäsentemme  yhteisiin purjehduksiin. Nämä purjehdukset eivät ole purjehduskouluja, mutta oppimista ei oikein voi välttääkään, koska kaikki osallistuvat purjehduksilla kaikkiin puuhiin. Jäsenpurjehdukset ovat tänä kesänä jo lähes täynnä, mutta jonoonkin otetaan ilmoittautumisia.

Ensimmäinen, viikon mittainen,  jäsenpurjehdus on kesä-heinäkuun vaihteessa Saaristomerellä. Toinen tehdään elokuun alussa. Mukaan on päässyt viikoksi tai puolikkaaksi. Heinä-elokuun vaihteessa suuntaamme Itäiselle Suomenlahdelle, tälle ihanalle reissulle on tarkoitus lähteä jäsenten omilla veneillä.

Syyskuussa purjehdimme viikon Kreikan saaristossa, tällä kertaa Joonian merellä. Kippareina toimivat omat, osaavat ja taitonsa osoittaneet jäsenemme.

Lisäksi on tarkoitus tehdä pari viikonloppureissua saareen. Yksi niistä on Roslagenin jäsenpurjehdus 7-9.6.

Veneetönkin pääsee siis purjehtimaan halutessaan, lossimatkoihin ei tarvitse tyytyä. Se tietenkin edellyttää omaakin aktiivisuutta. Monet jäsenemme purjehtivat toistensa kanssa, säännölliset koulutustilaisuutemme ja seminaarimme ovat hyvä tapa verkostoitua ja etsiä purjehdusseuraa. Onnistuneen verkostoitumisen tuloksena veneenomistaja on saanut apua telakkahommiin ja veneetön apuri on päässyt purjehtimaan. Joku on luovuttanut veneensä toisten naispurjehtijoitten käyttöön siksi ajaksi kun on itse ollut maakrapuna. Eräs jäsenemme on käynyt Helsingin edustalla purjehdittavissa viikkokisoissa naispurjehtijoissa tutustumiensa ystävien kanssa ja jotkut ottavat lomapurjehduksilleen napsilaisia ystäviä mukaan. Välillä on luovutettu jopa aviopuolisoita napsilaisten naisten veneisiin kisamiehistöksi.

Purjehduskilpailut ovat tunnetusti hyvää harjoitusta, eikä niitä tarvitse haudanvakavasti ottaa! Tosin kilpailuissa voitontahto alkaa yleensä vaivata pahintakin fiilistelijää. Tähän mennessä ainakin yksi naisisto on ilmoittautunut ensi kesän Emäsalon lenkkiin, Viaporin Tuopissa on varmasti Napsin viirit korkealla ja Helsinki Tallin Raceen kootaan niin ikään napsilaisten naisistoa.

Jäsenhakemuksen voit täyttää tässä.

 

EDIT: lisätty joitain tietoja jäsenpurjehduksista.

Vieritä ylös