Terveisiä Joonianmereltä!

DSCN0647_web
S/Y Monican Hot Waves -naisisto on valmiina nostamaan ankkurin.

Naispurjehtijat palasivat Kreikasta lauantaina. Takana on upea viikko, jolloin kuusiveneinen ja 37 naisinen eskaaderimme purjehti Joonian merellä. Jokaisella venekunnalla oli vapaus valita omat reittinsä, mutta satamissa, joissa yövyimme oli yleensä useampia veneitämme. Säätkin suosivat meitä, tuulta oli riittävästi ja vain viimeisenä yönä tirautti hieman raikastavaa vettä.

Punapaitaiset naisemme herättivät runsaasti myönteistä huomiota satamissa, rantautumiset ja lähdöt sujuivat rauhallisesti, äänettä sekä osaavasti. Moni purjehtija nosti meille peukkua, moni purjehtija ihastui naispurjehtuksen ideaan. Ja onhan kyse aivan ainutlaatuisesta porukasta! Ei ole mikään ihme, että Naispurjehtijat on Suomen nopeimmin kasvava purjehdusseura.

Huomiota tärkeämpää on kuitenkin omien purjehdus- ja tiimitaitojemme kehittäminen, rento yhdessäolo ja ystävyyssuhteidemme syventäminen. Viiden lomapurjehtijaveneen lisäksi eskaaderissamme oli myös yksi koulutusvene, jossa jäsenemme suorittivat perämies- ja purjehtijakursseja. Naisistot oli viisaasti koottu sellaisiksi, että jokaisessa veneessä oli riittävästi osaamista. Onhan mukana aina myös sellaisia naisia, jotka eivät ole koskaan purjehtineet tai ovat purjehtineet hyvin vähän.

Joonian meri oli varmasti kaikille siellä ensi kertaa purjehtineille myönteinen yllätys. Alue on todella kaunis ja saarissa riittää koluttavaa. Lefkas, Kefallania, Kalamos, Kastos, Meganisi, Scorpio ja Meganisi tulivat varmaankin useimmille veneillemme tutuiksi, mutta nähtävää riittää varmasti. Pelkästään Meganisin saaren upeita lahtia ja satamia voisi kiertää viikon.

Kotiin palattiin auringon paahtamina ja haikeina, mutta onneksi jo muutaman viikon kuluttua tapaamme  työryhmiemme kehittämisseminaarissa ja pääsemme suunnittelemaan tulevaa toimintaa itsellemme.

 

Vieritä ylös