Katamaraania kokeilemassa

naps_lagoon

Eilen 26 napsilaista pääsi kokeilemaan Lagoon 400 -katamaraanilla purjehtimista. Olipa mielenkiintoinen kokemus! Meitä suosi sääkin, saimme  purjehtia aurinkoisessa ja lämpimässä säässä.

Lagoon on ranskalainen kaunotar, joka kulkee tyylillä kovemmassakin kelissä. Reivausohjeet näyttivät alkavan sellaisista tuulista, joilla me muut jäämme rantaan. Kaikkia purjeita nostettiin, laskettiin tai säädettiin sähkövinsseillä, ison skuuttia myöten. Kipparinamme toiminut maahantuoja Timo Salminen (kuvassa oikealla) saattoi esitellä venettä ja sen ominaisuuksia huoletta, kun meidän naiset vendailivat Melkin edustalla. Vene oli todella helppo käsiteltävä: satamamanöövereissä kaksi moottoria kieputtaa veneen mihin hyvänsä sukkelasti ja purjehtiessa automatiikka ja sähkötoimisuus hoitavat loput. Ylellistä menoa!

Moni huokaili, että ”Ai, veneily voi olla tällaistakin” ja tietysti tosipurjehtijat kaipailivat kaltevaa menoa. Mietimme myös, mistä yli seitsemänmetrinen paatti löytää laituripaikan, mutta toisaalta perässä näytti olevan kunnollinen kumivene tehokkaine moottoreineen.

Yhtä mieltä olimme varmasti kaikki kuitenkin siitä, että Lagoonissa kelpaa oleilla ja kokkailla. Tyylikäs sisustus, pakastin, jääpalakone, kahvinkeittimet, kaksi tiskiallasta, runsaasti pöytätilaa… Kaikkea, mitä kuvitella saattaa. Suorassa. Kansanveneilijä pyöritteli siinä päätään epäuskoisesti 😉

Ellei ole hinkua ostaa heti omakseen katamaraania, edes käytettyä, yritys järjestää myöskin luksusluokan chartereita eri kohteissa Euroopassa, Karibialla ja Aasiassa. Jospa joskus ottaisi purjehtimisen vielä rennommin…

Kuulimme mielenkiintoisia asioita katamaraaneista ja esimerkiksi niillä rantautumisesta, mutta saimme kokeneelta maailmanpurjehtijalta myös hyviä vinkkejä Välimerenpurjehduksille.

Kiitämme lämpimästi, Timo!

(Kuva: Marika Kaipainen.)

 

Vieritä ylös