Uudet tuulet ja luudat

kommodori
Naispurjehtijat – Sailing Ladies ry:n uusi kommodori on Paula Rissanen. Hän on Espoon Merenkävijöiden jäsen ja kahden kouluikäisen lapsen äiti. Paula on purjehtinut koko ikänsä, viime aikoina hänen taidoistaan ovat saaneet nauttia myös naispurjehtijat useilla eri jäsenpurjehduksillamme. Varakommodoriksi valittiin yhden vuoden kaudelle Mirja Rosenberg- Kurki.

Keväisen raikas sää takasi naispurjehtijoitten kevättapaamiselle hienot puitteet viime viikonloppuna Vierumäellä. Aurinkoiset olivat osallistujien ilmeetkin, kun liikunnan ja ulkoilun reipastamina linjasimme tulevaa toimintaamme jo aiemmin mietittyjen arvojen pohjalta.

Pursiseuramme työryhmät tekevät niitä konkreettisia tekoja, joista iloinen porukkamme tunnetaan. Työryhmiin ovat tervetulleita kaikki halukkaat jäsenet.

Naispurjehtijoitten tulevaa toimintaa tulee leimaamaan avoimuus, ei vain omassa toiminnassamme vaan myös muiden suuntaan. Hyväksytyn toimintasuunnitelman mukaan alamme nimittäin pikkuhiljaa rakentaa yhteyksiä sisarjärjestöihin. Toiveena on lähinnä eurooppalainen naispurjehtijatapaaminen  jonkun oman Välimerenpurjehduksemme yhteydessä.

Tietenkin kaukaisuudessa siintää ajatus laajemmastakin yhteistoiminnasta, mutta tyvestä mastoon: ensin solmitaan kontakteja näihin vanhempiin sisarjärjestöihin, jotka lienevät päässeet penikkataudeistaan ja teinivuosistaan. Olemme jo kuulleet, että joillain  vanhemmilla järjestöillä on muodostunut ongelmaksi, ettei aikoinaan ole osattu hakea uutta verta nuoremmista purjehtijanaisista. Nyt niiden jäsenistö ei enää uusiudu riittävästi, että toiminta voisi jatkua entiseen malliin. Suomessa Naispurjehtijat ovat yrittäneet tiedostaa tämän ongelman, niinpä  hallituksen keski-ikä nuoreni tänä vuonna olennaisesti! Kaiken ikäiset naiset ovat tietenkin tervetulleita toimintaamme ja juuri eri-ikäisten yhteinen toiminta on meille arvokasta, koska se korjaa esimerkiksi purjehtivien naisesikuvien puutetta.

Uutta, vaikkakin jo aloitettua, toimintaamme on myös ympäristötyö. Vierumäellä kuulimme aiheesta innostavia alustuksia, joiden pohjalta on helppo ideoida omaa toimintaa. Naispurjehtijoilla on totisesti tuotavaa tähän toimintaan, olemmehan juuri me naiset useimmiten niitä, jotka veneissä vastaavat kierrätyksestä ja muista ympäristön kannalta tärkeistä asioista. Muistithan sinä liittyä Pidä Saaristo Siistinä -organisaatioon saadaksesi oman Roska-Roope -merkin? Sen voi hankkia vaikkei omistaisi venettäkään, onhan kaikki työ Itämeren hyväksi tarpeen.

Lisäämme myös jäsenpurjehduksia muun muassa tekemällä yhteistyötä Sagawind-osuuskunnan kanssa. Uutta tulee olemaan myös Kippariklubi, jossa kipparinaiset ja sellaisiksi haluavat voivat kohdata ja opiskella kipparitaitoja yhdessä. Hallitus ja työryhmätkin pääsevät nähtävästi koulunpenkille sillä toimintasuunnitelmassa heille luvattiin ryhmätyö- ja järjestökoulutusta.

 

Vieritä ylös