Veneettömän kesä

Reittisuunnittelu on osa purjehdusretkeä, tässä olemme Turkissa vuonna 2010.

Viisas veneetön tarjoutuu hyvissä ajoin keväällä auttamaan veneenomistajia kevätkunnostustöissä ja näin lunastaa paikkansa kesäpurjehduksille. Kirjoittamaton sääntö nimittäin sanoo, että ensimmäiseksi veneelle kutsutaan ne, jotka olivat auttamassa telakalla. Mutta ei hätää, jos et tiennyt tätä tai olit keväällä kiireinen. Naispurjehtijoiden FB-sivulla (linkki vasemmalla) voi kysellä gastia ja tarjoutua gastiksi kun kaveria kaivataan.

NaPSin naiset osallistuvat tänän kesänä ainakin Viaporin Tuoppiin ja Helsinki Tallin Raceen.  Viaporin Tuopissa on illalla rantajuhla, johon voi osallistua nekin, jotka eivät päässeet kisaan. Kilpailuhan on Pohjoismaiden suurin puuvenetapahtuma, jonne kannattaa tulla lepuuttamaan silmiään Suomenlahden kauneimmissa pursissa. Juhlissa tietenkin tanssitaan ja tavataan tuttuja. Varma huhu kertoo, että tilaisuudessa esiintyy myös Suomenlinnan Suolakurkut,  bändi vailla vertaa.

Jos näet Napsin viirin liehuvan  saalingissa, tule reilusti juttelemaan! Viiri on liehumassa nimenomaan siksi, että tutustumme toisiimme.

Syyskuussa lähdemme sitten Kreikkaan purjehtimaan kolmella naisistolla.  Ελλάδα Ahoy, οι γυναίκες έρχονται!

Vieritä ylös