We love the sea!

Eilen oli jokaiselle venekunnalle annettu tehtäväksi valmistaa ohjelmanumero illalliselle Nisiroksen saaressa, jonne purjehdimme kevyellä tuulella Simistä. Veneissä olikin urakoitu ohjelmasuoristusten parissa ja nähtiinpä kunnon kilpailumeininkiäkin.

Illalliselle valmistauduttiin huolella, olihan edessä syömisen lisäksi esiintyminen. Ravintolassa oli jo valmiiksi kansainvälinen tunnelma ja eräät venekunnat jo tiesivätkin odottaa ryhmämme saapumista.

Illallisen jälkeen valitsimme pikku kisallemme  kansainvälisen tuomariston yleisöstä. ”Hot Waves” -venekunta esitti Suklaasydämen, jonka jälkeen kajautettiin What can we do with the trunken sailors -klassikko ja seuraavaksi kolmiääninen huilunumero tanssikappaleeksi. Lopuksi kuultiin eräästä Woody Gurthien laulusta (Union Girl)  väännetty  Merta pelkää en, mä kuulun Napsiin!, josta oli tehty myös englanninkielinen versio. Hot Waves, joka oli laatinut ohjelmansa kansainvälistä tuomaristoa ajatellen, sai raivoisat aplodit ja voitti kilpailun, mutta jos Aris-veneen tiimi olisi sanoittanut mahtavan Bavaria-räppinsä englanniksi, olisivat toiset jääneet nuolemaan näppejään. Kolmas, Amalian venekunta, esitti myös suomalaisia lauluja mainiolla koreografialla höystettynä.

Ilta oli aivan mahtava! Yleisö oli innoissaan, tälläista he eivät kuulemma olleet koskaan kokeneet. Tanssimme veneessä jäykistyneet kroppamme kuntoon ravintolan isännän johdolla.

Saimme kutsuja muihin veneisiin, joissa sitten vierailtiinkin innolla. Satamassa oli ainakin saksalaisia, englantilaisia, italialaisia ja tanskalaisia purjehtijoita, mutta me olimme taas ainoat naisistot. (Valitettavasti en saa tänne kuvia ennenkuin pääsemme wifi-yhteyteen, mutta hyväähän kannattaa odottaa ;-))

Rantautuminen oli melko haasteelista, sillä satama-allas on ahdas ja illalla aivan täynnä. Tuuli painoi veneitä toisten ankkuriketjuihin, mutta naiskipparimme selvittivät tyylikkäästi tämänkin kohdan ilman isompaa melua. Hieman piti kuitenkin ohjata muiden veneiden miehiä, kun eivät itse älynneet löysätä ankkureitaan. He olivatkin sitten yhdessä veneessä iltahömpsyllä ja lahjoittivat käyttöömme hieman juomia. Ensimmäisenä tullut vene oli meitä muita vastassa ja saimme heiltä tukea.

Vieritä ylös