Högsandin syysseminaarissa huikea osanotto

Naispurjehtijoiden syysseminaarissa oli mahtava osanotto. Yli 70 naista kokoontui Hangon Lappohjaan Högsandiin viettämään ihanaa syysviikonloppua. Viikonlopun sää oli varsin vaihtelevaa aina lumisateesta upeaan sunnuntaiaamun auringonpaisteeseen.

Seminaariporukka kerääntyi pikkuhiljaa perjantai-illan pimetessä Högsandin kurssikeskukseen. Ensimmäisen illan ohjelmassa oli verkostoitumista ja mukavaa yhdessä oloa saunomisen kera.

Lauantaiaamu valkeni sumuisena räntäsateen siivittämänä. Aamuvirkut kokoontuivat monitoimitalon saliin ja herättelivät kehoaan ja lihaksiaan ihanassa merijoogaharjoituksessa. Tätä lisää, kiitos!

Ohjelmaan oli koottu mielenkiintoista tietoa purjehduskilpailuista ja kokemuksista erilaisista kilpailuista sekä iltapäivän erinomainen koulutuskokonaisuus purjeiden trimmauksesta. Kaikki saivat varmasti uutta tietoa ja hyviä vinkkejä seuraavan kauden purjehdusretkille.

Kommodori ja varakommodori toivottivat kaikki tervetulleiksi seminaariin.

Purjeidentrimmausta varten paikalle oli tuotu demovene, jonka avulla oli helppo näyttää mitä purjeille pitäisi erilaisissa tuulissa ja olosuhteissa tehdä.

Jotta uskoisimme, miten tuuli käyttäytyy kannen tuntumassa ja maston huipussa ja miten se vaikuttaa veneeseen, föönidemonstraatio!

Sunnuntain ihana auringonpaiste houkutteli ulos raikkaaseen aamuun ja rannalle. Mieli lepäsi ihanassa merimaisemassa metsän keskellä.

Sunnuntain ohjelma koostui mielenkiintoisista ja hauskoista matkakertomuksista. Ensimmäisenä kuultiin Skotlannin matkakertomus, jossa oli mukana 45 naispurjehtijaa 7 venekunnalla. Upeita maisemia, vaihtelevaa säätä ja huikeita kokemuksia. Naispurjehtijat suunnittelee Skotlannin jäsenpurjehdusta syksylle 2019. Seuraile Hobbydeediä, mikäli olet kiinnostunut!

Toisena matkakertomuksena oli kokemuksia Tyynenmeren ylitykseltä, jossa jäsenemme oli 4 kuukauden purjehdusseikkailulla alkuvuodesta. Upeita maisemia, huikeita kokemuksia, itsensä oppimista ja kasvua.

Kiitokset kaikille osallistujille ja luennoitsijoille!

Kevätseminaarin ajankohta on jo varmistunut. Varaa maaliskuun viikonloppu kalenteriisi!

 

Vieritä ylös