Kommodorin kirje 5

Hyvät naispurjehtijat

Tyyni ja aurinkoinen sunnuntaiaamu houkuttelee aamu-uinnille, merivesi maistuu huulilla. Aamiainen on katettu ulkotilan pöydälle …lokakuun ensimmäinen viikonvaihde tuntui yhä lämpimältä ja kesäiseltä.

Tosiasiassa valmistaudumme veneiden nostoon. Veneet tyhjennetään, syyshuollot tehdään. Venepukki kaivetaan esille. Vene on peiteltävä vielä ennen lumen tuloa. Talvitelakointiin liittyy haikeutta. Kesä on ohi. Kuin lohdutuksesi suunnittelemme jo ensi kesää.

Naispurjehtijat valmistautuu yhdistyksenä syksyn tuloon.  Syyskuussa järjestettiin uusille jäsenille tutustumistilaisuudet sekä Helsingissä että Turussa. Ilahduttavan moni saapui paikalle. Halu kehittyä purjehtijana, verkostoitua sekä päästä merelle oli ilmeinen jokaisen kohdalla. Yhdistyksenä haluamme täyttää toiveenne parhain mahdollisin tavoin. Naispurjehtijoissa on tällä hetkellä jäseniä 437.

Syksyn merkittävin tapahtuma, syysseminaari järjestetään Viking Line m/s Gabriellalla lokakuun lopussa 28.-30.10.2016. Seminaari laivalla ja päivä Tukholmassa tarjoaa hyvän mahdollisuuden verkostoitua ja kokea tuulahdus tunnelmallisesta Tukholmasta. Kansainvälistymistyöryhmän kuulumiset  kuulemme paluumatkalla. Tarkempi ohjelma – Osallistujat.com.

Syksyn ja talven koulutustarjonta täsmentyy lokakuussa koulutustyöryhmän kokoonnuttua. Talvikaudelle suunnitellaan veneilyn teoriakursseja, Meriturvan pelastautumiskurssi, venetekniikkakursseja, kädentaitokursseja. Kilpapurjehduspuolella järjestetään mm. sääntökoulutusta. Osa napsin koulutuksista pyritään järjestämään yhdessä muiden pursiseurojen kanssa. Kaikista koulutuksista tulee ilmoitukset osallistujat.comiin.

Jäsenpurjehdustyöryhmä kehittää ja suunnittelee jäsenpurjehduksia: ajankohtia, retkien pituuksia, reittejä ja puitteita, jolle purjehdukset rakennetaan. Luotettavat venevuokraamot ja taitavat matkanjärjestäjät ovat tärkeitä yhteistyökumppaneita ja osa työryhmän käsittelemää kokonaisuutta. Jäsenpurjehdustyöryhmä ottaa mielellään vastaan palautetta menneestä ja toiveita tulevasta.

Ympäristöasiat puhuttavat syysseminaarissa. Pidä Saaristo Siistinä ry jakaa viimeisintä tietoa pohjamaaleista ja niiden ympäristöystävällisyydestä. Olethan sinäkin jo Pidä Saaristo Siistinä ry:n jäsen? Pääset suoraan jäsensivuiltamme hakemaan PSS:n jäsenyyttä. Pieni panos – hyvä mieli.

Kilpapurjehdustyöryhmä on aloittanut vauhdikkaasti. Yhteistyömahdollisuuksia kartoitetaan seurojen kanssa. Kilpasääntöseminaareja pyritään toteuttamaan kuluvana syksynä. Koulutustarpeita kuunnel-laan. Kilpapurjehdustyöryhmän kuulumisia lisää syysseminaarissa m/s Gabriellalla.

Aluetoiminta mahdollistaa tapahtumien järjestämisen ja niihin osallistumisen myös omalla alueella. Kannustamme kehittämään aluetoimintaa kaikilla alueilla. Tapahtumat mahdollistavat verkostoitumisen oman alueen jäsenistön kanssa ja luovat uusia purjehdusmahdollisuuksia.

 Sääntömuutostyöryhmä on tarkastellut yhdistyksen toimintamahdollisuuksia nykyisten sääntöjen pohjalta. Tärkeimmät muutostarpeet on kartoitettu ja kirjattu. Sääntömuutostyöryhmä esittelee muutosehdotukset syysseminaarissa m/s Gabriellalla.

Napsin kotisivuille on avattu kuvagalleria. Upeaa! Oletko jo tutustunut? Käy tsekkaamassa ja lataa omat hyvät otokset galleriaan. Kuvagallerian kuvat toimivat samalla erinomaisena kuvapankkina. Kuvat jäävät elämään, ne ovat  arvokasta Naispurjehtijoista kertovaa materiaalia myöhemmässäkin käytössä.  Voit myös käydä tykkäämässä muiden kuvista. Käy tutustumassa osoitteessa: http://www.naispurjehtijat.fi/jasenille/kuvagalleria/ (muista ensin kirjautua sivuille)

Vapautuvat toimet Naispurjehtijat – Sailing Ladies ry:ssä

Yhdistyksessämme vapautuu keväällä 2017 kaksi keskeistä tehtävää: taloudenhoitajan toimi sekä jäsensihteerin toimi. Taloudenhoitajan tehtäviin kuuluu kirjapito ja siihen liityvät tehtävät sekä muita taloushallinnon tehtäviä. Jäsensihteerin tehtäviin kuuluvat jäsenluettelon pitäminen sekä laskutus ja maksuliikenteen seuraaminen. Tehtävistä voi tiedustella lisää osoitteista talous@naispurjehtijat.fi ja jasenasiat@naispurjehtijat.fi. Syysseminaarissa on hyvä tilaisuus keskustella tehtävistä nykyisten toimenhaltijoiden kanssa.

Lopuksi haluan vielä muistuttaa, että

  • jäsenposti kulkee yhä useammin sähköpostilla, tarkista sähköpostin oikeellisuus. Sähköpostia lähetetään SPV:n Suuli –jäsenrekisterin mukaisiin sähköpostiosoitteisiin sekä Osallistujat.com –sähköpostiosoitteisiin. Mikäli et saa postia, tarkista sähköpostiosoitteesi. Jäsenasioita koskevat tiedustelut ja ilmoitukset saa lähettää osoitteeseen jasenasiat@naispurjehtijat.fi
  • maksathan laskusi ajallaan. Helpotat jäsensihteerin työtä ja vähennät laskutuskustannuksia

 

Kaunista syksyä  …nähdään m/s Gabriellalla!

 

Reija Kaira
Kommodori
Naispurjehtijat – Sailing Ladies ry

 

”Naisten väylä vesille”

 

Vieritä ylös