Syksyn 2015 syysseminaari

Naispurjehtijoiden kautta aikain suurin syysseminaari pidettiin Emäsalon Seikkalulaaksossa 14.-15.11.2015. Paikalla syksyisenä lauantaina oli lähes 60 iloista purjehtijaa.

Tilaisuus alkoi kommodori Reija Kairan tervetulosanoilla, jonka jälkeen jakaannuimme kiinnostustemme mukaan erilaisiin työpajoihin;
Navigointiosaamisen tärkeys – perehdyttäjänä Raija Alapeteri
Heittoliinan, pelastusrenkaan ja köyden heitto – opastajana Maarit Suomi
Purjeiden trimmaus – opettajana Arja Manelius
Koulutustarjonta – esittelijänä Tarja Tervo
Uudet jäsenet – seuraan tutustuttajana Reija Kaira

seminaariohjelma

workshopit_2 workshopit

Herkullisen kalakeitto-lounaan jälkeen ryhmiä vaihdettiin ja innokas workshoppailu jatkui.

lounasta

Iltapäivällä ulkoilimme reippaasti vaikka kevyt syksyinen sade tavoittikin hämärtyvän laakson. Osa porukasta patikoi nelisen kilometriä meren rantaan pikku hömpsyille, loput jäivät heittelemään mölkkyjä pihalle. Ulkoilun jälkeen käytössämme oli koko laakson saunaosasto uima-altaineen ja ulkoporeammeineen. Osalle porukasta nämäkään eivät riittäneet, vaan he lähtivät otsalamppujen valossa mereen asti uiskentelemaan (kastautumaan).  Vesi oli virkistävää ja pohja mutainen!
Illallisen yhteydessä juhlittiin tasavuosiaan viettävää seuran pitkäaikaista ja aktiivista jäsentä. Varsinaisena juhlapäivänä lokakuussa kippari oli – kas kummaa – Välimerellä purjehtimassa Vahinella. Tästä ja muistakin Vahinen kesän reissuista saimme kuvareportaasin ruokailun jälkeen.
Sirenin Minna kertoi myös oman polkunsa purjehduksen pariin; välittömästi Välimerelle – viis  pohjoisen viileistä vesistä.

seminaari

Sunnuntaiaamun aloitti hallitus terveisineen seuran suunnasta ja tulevaisuudesta. Ensi vuoden teemamme on rohkaistuminen. Mennään siis kaikki sinne kuuluisalle epämukavuusalueelle! Feel the fear and do it anyway. Vuoden päästä olemme toivottavasti monta hienoa kokemusta rikkaampia, ja samalla taas taitavampia ja tietävämpiä. Lopultahan sitä katuu vain asioita, jotka jätti tekemättä.

LL Anne Kolehmaisen esitys perehdytti meidät merisairauteen ja sen hoitoon, sekä veneen lääkekaapin varustamiseen. Valitettavasti merisairaus vaivaa useammin naisia kuin miehiä, osittain hormoneista johtuen. Tauti on yllättävän yleinen, eikä sitä tarvitse todellakaan hävetä. Siitä kärsivät myös kokeneet valtameripurjehtijat, kuten Ari Huusela Route de Rhum –kisassaan. Annen esityksen aineisto löytyy täältä sivustomme jäsenosiosta kohdasta Hyödyllistä luettavaa.

iloista_seminaariporukkaa_4 iloista_seminaariporukkaa_3 iloista_seminaariporukkaa_2 iloista_seminaariporukkaa

Näkövammainen purjehtija Kirsti-Sisko Salonen ja hänen purjehduskouluttajansa Rio Rajala toivat meille aivan uuden näkökulman purjehtimiseen. Purjehdus on nimittäin mahdollista myös ilman näköaistia, jos intohimoa riittää.  Jopa kilpaileminen onnistuu kun kiertomerkit ja kanssakilpailijoiden veneet antavat äänisignaaleja. Näin purjehtijat voivat tunnistaa esim. kummalla halssilla kilpakumppani lähestyy. Kirsti-Sisko on keskittynyt erityisesti fokan skuuttaamiseen; tuulen voiman ja tarvittavan skuuttauskireyden aistii köydestä käsillään. Erityisopettajana toimivan Rion näkökulma kouluttamiseen on ehkä laajempi kuin opettajilla yleensä. Hänen pointtinsa olikin siinä, että me kaikki opimme ja havainnoimme asioita erilailla. On meillä sitten vammoja tai ei. Siksi asioita pitäisikin opettaa eri ihmisille erilailla. Saman haasteen edessähän on esim. Napsin kipparit vaihtuvien miehistöjen kanssa.

nakovammaisten_purjehdusta  kirsti_sisko_salonen_rio_rajala

Kaikki hauska loppuu aikanaan, niin tämäkin viikonloppu. Ihanaa oli tavata vanhoja tuttu ja saada uusia ystäviä. Kunnes jälleen tapaamme maaliskuussa Örössä!

3 ajatusta aiheesta “Syksyn 2015 syysseminaari”

 1. Kiitos Hanna! Tulipa näitä kuvia katsellessa taas iloinen mieli meidän iloisesta porukasta 🙂

  1. Pia Siukosaari

   Kiitos Johanna, syyllinen sekä kuvien että tekstin takana olen kyllä minä 😉

  2. Hanna Kutschke

   Mitenkäs minä tästä nyt sain kunniaa? En voi sitä kyllä itselleni ottaa. Pia noita on kirjoitellut!

Kommentointi on suljettu.

Vieritä ylös