Yhteistyötä merellä

kirstinporukkanaps
Kirsti Reuhkalan kipparoima naisisto s/y Sagalla. Mukana Tuula Heikkinen, Maarit Jaanti, Kirsti Reuhkala, Kirsi Toivonen ja Johanna Kölli.

Naispurjehtijoiden yhteistyökumppanin Sagawindin  s/y Saga (Bavaria 37) on ollut jäsententemme käytössä sovituilla kesäpurjehduksilla tänäkin vuonna. Tällä yhteistyöllä Naispurjehtijat ry on halunnut lisätä veneettömien jäsenten purjehdusmahdollisuuksia sekä tarjota veneellisillekin mahdollisuuden oppia yhdessä veneen hallintaa. Olemme lisäksi tarjonneet joitain mahdollisuuksia osallistua Sagan kunnossapitoon, että jäsenet saisivat kokemusta myös veneen hoidosta.

Viimeisin  Saga-purjehduksemme oli veneen tuominen Kasnäsista takaisin kotisatamaansa Elisaareen 4.8–7.8. Purjehdusreitti oli Kasnäs–Taalintehdas–Rosala–Jussarö–Merivalkama–Inkoo–Elisaari. Kipparina toimi Kirsti Reuhkala ja perämiehenä Johanna Kölli. Lisäksi veneessä purjehti neljä jäsentämme. Merivalkama on Meritien jäsensatama, jossa olimme sen jäsenten Annikan ja Meman vieraina. Koko reissun ajan säät suosivat ja purjehduksesta jäi mukavat kesäiset muistot.

Kesä-heinäkuun vaihteessa Saga purjehti viikon Kasnäsista Uuteenkaupunkiin ja takaisin. Purjehdukselle osallistui yhteensä seitsemän jäsentämme viikon aikana. ”Hieno porukka! Naisten into ja vimma purjehdukseen oli ihan mieletöntä, siksi mailejakin kertyi lähes tupalasti reittisuunnitelmaamme verrattuna”, kertoo venettä kipparoinut Tarja Tervo.

Kesän ensimmäinen Saga-purjehduksemme oli niin sanottu kipparipurjehdus toukokuussa Inkoon Elisaaren lähivesillä. Tällä purjehduksella ne napsilaiset, jotka halusivat kipparoida Sagaa saivat antaa näytön taidoistaan. Sagan uusiksi kippareiksi hyväksyttiinkin jäsenemme Kirsti Reuhkala, Johanna Kölli ja Maarit Suomi.

Kesäkuussa Saga oli viikonloppupurjehduksella Tarja Tervon kipparoimana Roslagenissa, jonne jäsentemme veneitä kokoontui mukavan yhdessäolon merkeissä.

Vieritä ylös