Fiilistelyä kesän koulutuksesta

Lokakuu on lopuillaan, veneilykausi on päättymässä ja me seilorit hyvästelemme haikeina vielä tovin vapaana vellovan meren.

On kuitenkin ihana palata kesän muistoihin ja katsella valokuvia valoisilta purjehdusretkiltä. On ollut todella hienoa, että napsilaiset ovat aktiivisesti laittaneet kuvia kaudesta esille kaikkien iloksi. Kiitos kaikille jaetuista kokemuksista!

Oma purjehduskauteni alkoi kesäkuun alussa Raija Alapeterin todella tehokkaalla koulutuksella Helsingin edustalla. Raijan koulutukseen oli mahdollista osallistua koko- tai puolipäiväisesti yhden viikon aikana.

Kokoonnuimme aamuisin Lauttasaareen, josta saimme Raijan opastuksella Saga- vuokraveneellä lähteä harjoittelemaan erilaisia manöövereitä rohkeasti Helsingin edustalle. Harjoittelimme veneen hallintaa erilaisissa tilanteissa, välillä ruuhkaisellakin merellä. Saimme muun muassa jokainen harjoitella rantautumista Vallisaaren laituriin useaan kertaan, Raija opasti jokaista henkilökohtaisesti. Todella palkitsevaa kokea onnistumisen ja oppimisen iloa! Raijalle suuri kiitos kärsivällisyydestä ja luottamuksesta.

Itse sain kurssilta paljon itseluottamusta ja rohkeutta tarttua uusiin haasteisiin. Kurssi hyvässä seurassa antoi kesälle hienon startin kohti entistä itsenäisempää ja varmempaa, ja ennen kaikkea turvallisempaa veneilykautta.

Myös veneen sähkökurssi Top Boat Oy:n tiloissa oli huippu, ajankohta oli hyvä, maaliskuussa, kun veneet olivat vielä maissa. Tutuiksi tulivat niin ’ryöstäjät’ kuin ’kutistinsukat’ pätevien opettajien johdolla.

Napsin koulutukset ovat parasta! Toivottavasti taas tavataan näissä merkeissä.

Seilori Tuija Töyräs

26.10.2019 Helsinki

 

 

Vieritä ylös