Napsin syysseminaari 24.- 26.10.2014 Varalan urheiluopistolla Tampereella

Lokakuun viimeisenä viikonloppuna iloisesti pulputtava joukko naispurjehtijoita kokoontui Varalan urheiluopistolle syysseminaariin ja työryhmätyöskentelyyn. Perjantaina työryhmät aloittivat 17 aktiivin voimin suunnittelemaan seuraavan vuoden toimintaa. Vauhdilla kasvavan seuramme haasteena on kehittää toimintaa niin, että tapahtumia on sopivasti eri puolilla Suomea ja kaikkien tavoitettavissa. Työryhmätapaamisessa jäseniä olikin onneksi paikalla hyvinkin laajalti; edustettuna olivat Oulu, Kuopio, Pori, Tampere, Turku, Hyvinkää, Lahti ja pääkaupunkiseutu.

Lauantaina lounaaseen mennessä joukkomme täydentyi vielä 11 naisella ja varsinainen seminaari pääsi käynnistymään. Monessakohan muussa seurassa syysseminaariin osallistuu yli 10 prosenttia jäsenistä?

Kommodorimme Paula Rissasen tervetuliassanojen jälkeen kävimme hakemassa happea puolentoista tunnin opastetulla kävelyretkellä Pispalassa. Lähiseutuun ja sen historiaan meidät perehdytti Varalan opiston entinen rehtori Aila Tamminen. Puolen tunnin ammattilaisen ohjaama venyttely päätti virkistystauon. Energisoituneina palasimme luentosaliin kuulemaan Bettina Sågbomin ja naisistonsa seikkailuista Napsin syksyn Turkin purjehduksella. Mielenkiintoista oli myös kuulla Bettinan ja koirien yöpurjehdusretkestä Hangosta Högsåraan.
Iltapäivällä tutustuimme myös paikallisiin pursieuroihin ja Näsijärvi-purjehdukseen (Pyhäjärvi on liian matala purjeveneille); Sakari Mansikkamäki esitteli Näsijärven purjehdusseuran toimintaa ja Mika Inkinen Tampereen pursiseuraa. Lopuksi vielä oma tamperelaisemme Hanna Kuusela kertoi Näsijärvestä ja sen erityisolosuhteista.
Loppuillan vietimme rennoissa tunnelmissa edustavan rantasaunan tiloissa saunoen ja illlastaen. Pimeässä myrskyävä Pyhäjärvi houkutti myös joitakin ottamaan tuntumaa lokakuiseen järviveteen.

Sunnuntaiaamun aloitti varakommodorimme Mirja Rosenbergin esityksellään purjehduskoulutuksesta Suomessa, kuinka se nykyään on organisoitu ja mikä merkitys sillä meille on. Mirjan jälkeen kippari Johanna Kölli kertoi niin ikään Napsin syksyn Turkin purjehduksesta, alueen mielenkiintoisista satamista ja tuuliolosuhteista. Vielä ennen lounasta kuulimme perjantaisten työryhmäpohdintojen satoa; ajatuksia tulevista koulutuksista ja tapahtumista. Kaikki tapahtumat tullaan julkaisemaan osallistujat.comissa ja kaikkiin tilaisuuksiin saa osallistua, vaikka ne sijaitsisivat missä päin Suomea tahansa. Jos aika ja paikka sopivat, niin rohkeasti mukaan vaan!

Lounaan jälkeen palauduimme kotiseuduillemme jälleen niin voimaantuneina ja monta naururyppyä rikkaampana. Kunnes jälleen tapaamme!

 

Kuva: Reija Kaira/Naps Facebook

Vieritä ylös