Vuosikokouksen 2020 antia

Naispurjehtijoiden vuosikokous pidettiin ensimmäistä kertaa etäkokouksena sunnuntaina 25.10.2020. Yli kolmekymmentä jäsentä osallistui tähän keväältä siirrettyyn vuosikokoukseen.

Kokouksen puheenjohtajaksi valittiin Riikka Asplund ja sihteeriksi Naispurjehtijoiden uusi sihteeri Pirjo Kuntsi. Kokouksen aluksi kommodori Anne Kolehmainen esitteli mielenkiintoista tilastotietoa jäsenistämme. Ikäjakauma on kohtalaisen tasainen 18 vuodesta yli 75-vuotiaisiin ja jäseniä on ympäri Suomen. Yleisin etunimi on Minna ja toiseksi yleisin etunimi on Tiina. Ei pidä siis ihmetellä, että on joskus vaikeaa muistaa nimiä!

Kommodori esitteli toimintakertomuksen ja työryhmien vetäjät kertoivat samalla työryhmiensä toiminnasta vuonna 2019. Kokouksen siirtymisen vuoksi käsiteltiin tosiaan vuoden 2019 asioita.

Vuosi 2020 esiteltiin toimintasuunnitelmana, mutta suurin osa vuoden 2020 asioista on jo ehtinyt toteutua tai suunnitelmat olivat muuttuneet koronan aiheuttaman poikkeustilan takia. Eniten toimintasuunnitelamsta oli muuttunut jäsenpurjehdustyöryhmän järjestämien purjehdusten tilanne, koska kevään purjehdukset piti valitettavasti kaikki perua. Jäsenpurjehduksia kuitenkin järjestettiin kesällä, mutta kaikki kotimaassa.

Kilpapurjehdustyöryhmä iloitsi 14 Naps-talkoolaisesta vuoden 2019 Helsinki-Tallinna Racessa ja samaan kisaan Double Handed-luokkaan osallistuneesta naispurjehtijoiden veneestä. Myös Suursaari Racessa oli naispurjehtijoiden vene. ”Kyllä meistä naisistakin löytyy kilpapurjehtijan verta”, kokous totesi.

Kommodori esitteli talouden luvut ja hallitus sai vastuuvapautuksen. Kokous päätti vilkkaan keskustelun jälkeen asettaa työryhmän miettimään jäsenvalintaa.

Tämän keskustelun jälkeen oli varakommodorin ja hallituksen uusien jäsenten valinnan aika. Hanna Kutschke valittiin yksimielisesti toiselle kaudelle varakommodoriksi. Hallitusjäsenyydestä erovuorossa oleva Mirkka Sandberg valittiin toiselle kaudelle hallitukseen. Uudeksi hallitusjäseneksi valittiin Marja Rinne ja hallituksen varajäseniksi valittiin Anna-Mari Laitinen ja Anna-Mari Siiroinen. Hallitus kiittää paikkansa jättävää Arja Maneliusta ja toivottaa Marja Rinteen tervetulleeksi hallitukseen.

Kiitos kokouksen järjestäjille toimivasta kokouksesta ja kiitos kaikille osallistujille aktiivisuudesta. Digiloikka onnistuu naispurjehtijoiltakin!

Terveisin,

Mirkka Sandberg

Vieritä ylös