Yhteistyö Suomen Purjelaivasäätiön kanssa vie uusille aalloille

Saapuminen Christiansööhön

 

[av_heading heading=’Kun Naispurjehtijat – Sailing Ladies ry ja Suomen Purjelaivasäätiö aloittivat yhteistyön, nähtiin säätiön aluksilla ensimmäinen ainoastaan naisista koostuva miehistö ja ensimmäinen naiskippari kesällä 2014. Naisenergia ja joutsenlaulut siivittivät yhteistyön lentoon. Seuraavaksi Naispurjehtijat suuntaavat Vahinella Välimerelle.’ tag=’h3′ style=’blockquote modern-quote’ size=” subheading_active=” subheading_size=’15’ padding=’20’ color=” custom_font=” av_uid=’av-1ycfdo’][/av_heading]

Köydet järjestykseen

Joillekin jäsenille yhteistyö Purjelaivasäätiön kanssa on tuttua jo vuosien ajoilta. Varsinaisen kimmokkeen saimme kuitenkin vuonna 2012, jolloin naisistomme valtasi s/y Vahinen gastipaikat legillä Kööpenhamina – Turku. Innostuimme säätiön purjehduksista sekä päällystötehtävistä. Halusimme myös tuoda säätiön purjehduksille naisnäkökulmaa, onhan nuorisopurjehdusten osallistujat suurelta osin tyttöjä.

Viime toukokuussa virittelimme yhteistyön lopulta käyntiin legillä Kööpenhamina – Turku, jolla kaksi naisseiloria antoi hyväksytyn näytön taidoistaan kipparoida s/y Vahinea kesällä 2014. Säätiön historian ensimmäinen purjehdus naiskipparilla ja naisista koostuneella miehistöllä toteutettiin elokuun toisella viikolla. Jatkoa seurasi syyskuun ensimmäisellä viikolla, jolloin purjehdimme aluksen Turusta Viron rannikon kautta Katajanokalle.

Pelastautumispukujen sovitusta

Jäsenpurjehdukset onnistuivat kaikilta osin ja vahvistivat yhteistyötä. Seuraavan kerran valtaamme aluksen juhannuksen jälkeen ja purjehdimme aluksen Turusta Kööpenhaminaan, josta Vahine jatkaa Välimerelle. Teemana tuolla viikolla on äidit ja tyttäret.

Syksylle varasimme useita viikkoja Vahinen kalenterista. Naispurjehtijoiden seuraavat ulkomaan jäsenpurjehdukset ovat Välimerellä, jossa s/y Vahine on seuramme käytössä viisi viikkoa. Split – Pula – Split, Split – Joonian saaret – Malta ja Malta – Sardinia – Malaga legeillä. Kaikilla legeillä on naispurjehtija päällystössä ja päällystökoulutuksessa. Odotamme rinnat rottingilla Välimeren turkooseja aaltoja ja mukavia tuulia.

Purjeet ylös

Säätiön purjehduksilla meitä kiehtovat iloinen tekemisen meininki, pitkät legit, yöpurjehdukset, oppiminen, uudet satamat ja aluksien huikeat purjehdusominaisuudet sekä tiimitaitojen hiominen. Näiden purjehdusten ilosanomaa on helppo säteillä ja jakaa ympäristöön.
Yhteistyö on alkanut, suunta on selkeä. Odotamme innolla, mitä yhdessä saamme aikaiseksi.

Purjeet ylös ja alas

 

Naispurjehtijat – Sailing Ladies ry on pursiseura, jonka toiminnan tarkoituksena on ylläpitää ja kehittää naisten veneily- ja purjehdustaitoja, sekä edistää niiden leviämistä kaikkien veneilijöiden keskuuteen. Tavoitteena on myös toimia saariston luonnon ja kulttuurin säilyttämisen puolesta sekä vahvistaa jäsenistömme yhteishenkeä.

Yhdistyksemme on yksi Suomen Purjehdus ja Veneily ry:n nopeimmin kasvavista seuroista. Seitsemäs toimintavuosi on alkamassa ja jäsenmäärä lisääntyy kokoajan ollen 2014 vuoden lopussa lähes 300. Suurin osa jäsenistä on pääkaupunkiseudulla ja Turun suunnalla, joissa toiminta on jo erittäin aktiivista. Pohjoisimmat jäsenemme löytyvät kuitenkin Oulusta, jossa toimii aktiivinen alueellinen tiimi, jollaisia on myös Porissa, Tampereella, Kuopiossa ja Lahdessa.
Seurassamme samanhenkiset purjehduksesta kiinnostuneet naiset verkostoituvat ja toteuttavat haaveitaan, nauttivat harrastukseen liittyvistä haasteista ja kehittävät jo olemassa olevia taitojaan. Noviisit löytävät purjehtimisen mielenkiintoisen maailman ja perhepurjehtijat rohkaistuvat ottamaan vastuuta oppimisen ja uusien kokemuksien myötä. Kokeneemmat jakavat osaamistaan ja kokemustaan jäsenpurjehduksilla, seminaareissa ja tapahtumissa.

Työryhmät ja aktiiviset jäsenet mahdollistavat toiminnan monipuolisuuden.  Toimintasuunnitelmasta löytyy jokaiselle sopivia kursseja ja tapahtumia, joissa ympäristö- ja turvallisuusasiat sekä käytännön veneily- ja purjehdustaidot ovat keskeisiä aiheita. Naisenergia ja onnistumisen tunteet ovat aistittavissa kaikissa tilaisuuksissa niin maalla kuin merelläkin.

Yhteistyö Suomen Purjelaivasäätiön kanssa tuo merkittävän lisän toimintaamme. Yhdessä saavutamme enemmän, yhdessä koemme enemmän.
Lisätietoja toiminnastamme löytyy www.naispurjehtijat.fi, ryhmämme löytyy myös Facebookista.

Kirjoittanut
Raija Alapeteri
Naispurjehtijat – Sailing Ladies ry:n jäsen

Kuvat
Reija Kaira

Artikkeli julkaistu Venda-lehdessä

Vieritä ylös