QSS-mötet i Stockholm

Idénqss-ja-naps växte fram redan på våren.
Det var under vårseminariet på Örö som Reija sade att det skulle vara roligt att göra slag i saken och träffa kvinnliga seglare från något annat land. Och varför inte då Sverige?
Som vanligt ger Google svaret på nästan allt, och i Stockholm fann vi Qvinnliga segelsällskapet. The rest is history, som man brukar säga.

I samband med höstseminariet tågade sedan sex av oss (styrelsen) iväg till Söder, för att träffa fem av dem. Vi åt lunch i ett trevligt litet grekiskt lunchkafé, och vi pratade. Och pratade och skrattade och pratade lite till, för det blir aldrig slut på de goda historierna då seglare träffas. Och då seglande kvinnor träffas, är det ännu roligare.

Seglatser utomlands, seglatser i hemmavatten, seglatser med hyresbåtar och seglatser med egna båtar. Kvinnliga skeppare och manliga skeppare. Skolning, tävlingar, nätverkande, upplevelser och äventyr. Miljöpolitik, skattepolitik, skillnader i Sveriges och Finlands kutymer och bestämmelser.

Allt detta hann vi avverka. Och så hann vi planera några gemensamma eskapader till sommaren. Idéer kastades i luften och fångades.

  • Möjligheten att hoppa in som gast på en svensk båt något veckoslut, och bekanta sig med Stockholms skärgård? Javisst, varför inte?
  • Möjligheten för de svenska damseglarna att kliva ombord på någon av våra båtar? Javisst, vi visar gärna upp smultronställena i vår skärgård för dem.
  • Skall vi försöka träffas den här sommaren, till exempel på Åland? Eller Gotland? Höga kusten? Våra båtar och deras båtar? Javisst, vad roligt!
  • Kanske vi kan planera en gemensam Medelhavseskader något tag? Nå men why the hell not?

Vi  bytte gåvor med varandra. Champagneglas till dem, halsmuffar till oss. Vi utväxlade kontaktuppgifter också, och traskade till slut uppsluppna och stärkta i vår identitet som kvinnoseglare tillbaka till Vikingterminalen.

Våra nyfunna svenska vänner har fått en inbjudan att delta i vårt vårseminarium. Vi ser fram emot att få träffa dem igen och är säkra på att vi och de har mycket att ge varandra.
Till dess kan ju var och en som så vill fördriva tristessen under regniga förvinterdagar med att träna på sin seglingsvokabulär – på svenska.
Man kan behöva den fortare än man tror.

Tallenna

Tallenna

Tallenna

Tallenna

Tallenna

Tallenna

Tallenna

Tallenna

Vieritä ylös